Fotoklubben Knäppisarna

Fotografen

Började fotografera med surt förvärvad Rico knäpplåda cirka 1990. Kameran tog klart bätte bilder än jag. Sporadiskt fotande framtills jag (och min fru...)fick en bättre begagnad Pentax systemkamera av svärfar i förlovningspresent. Införskaffade raskt en försvarlig uppsättning rör och började på allvar. Plåtade nästan lika bra som kameran...

Gjorde entre' i digatala tidsåldern 2005 med liten Olympus gummiband. Tog fenomenala bilder trots löjliga 4 MP. Jag tog också en och annan bra bild.

Är sedan ett par, tre år tillbaka lyclig ägare till ett antal nikonhus med tillbehör. Som dedicerad prylb...prylfantast dreglas det över hemsidor som dpreview, cyberphoto och dylika fördärvets tillhåll i cyberrymden. Alternativt hänger man i fotoaffärer och agerar seriös spekulant på utrustning som man naturligtvis inte har råd med.

Fotograferar vad som helst bara jag upplever nåt i fotoögonblicket. Gillar natur, människor, arkitektur, konserter... Fotar hellre blommor än fåglar, mest för att dom inte är riktigt lika skygga och springer/flyger klart långsammare.

Är knäpp på allvar sedan sommaren 2009.

Johan IV S

 

En del bilder jag tagit