Fotoklubben Knäppisarna

Fotografen

Mitt intresse för fotografering vaknade någon gång under lågstadietiden. Jag kommer ihåg att jag fick låna mina föräldrars Instamatic kamera på en skolutflykt till Kilen. Både utflykten och fotograferandet var en upplevelse!

1982 fick jag min första egna kamera en Konica EFP3 som jag använde flitigt med den tidens mått mätt.

Senare ville jag ha en bättre kamera, så det blev en Pentax P30N med en Soligor MK-21A blixt. Jag fotograferade mest med automatiken, men på slutet (innan kameran började krångla) började jag experimentera med lite manuella inställningar. Jag blev ännu mera nyfiken och ville lära mig mera.

Så 2009 ville inte Pentax vara med mera och jag fick rådet att övergå till digitalt. Jag köpte en Canon 1000d med två objektiv, 18-55mm och 55-250mm. Efter det var jag totalt fast! Jag gick med i Fotosidan för att lära mig mera och sen dess har det rullat på. Jag märkte att mitt intresse drogs mera mot macro hållet så ett macro-objektiv införskaffades senare på hösten. Ett objektiv som jag använder till porträtt också då jag blivit mera intresserad av porträttfotografering på sistone.

Jag gillar att experimentera och naturen och blommor är en stor inspirationskälla.

Min 1000d ville inte heller vara med längre än till dec. 2012, så numera fotograferar jag med en Canon 60d.

Nu är jag väldigt glad över att ha fått den äran att komma med i Knäppisarnas glada gäng och jag ser fram emot nya spännande äventyr!

www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=138290

 

En del bilder jag tagit