Fotoklubben Knäppisarna

Fotografen

Mitt fotointresse sträcker sig till 1980-talet då jag som barn fick låna en Yashica mätsökarkamera. Den tappade jag tyvärr i havet under en utflykt och den gick inte att rädda..däremot blev bilderna riktigt spännade när de framkallats! Till följandesommar hade jag skrapat ihop veckopengar till en Canon AE-1, min första egna systemkamera.

Efter ett tag ville jag få mer kontroll över framkallningen och började till familjens glädje blanda framkallningsvätskor i köket.. Tyvärr hade jag inget eget mörkrum men Arbis´ mörkrum blev med tiden så bekant att jag hittade där riktigt bra i totalt kolmörker. Senare blev det massor med diabilder som nu dammar i lådor i ett förråd. Ett kommande projekt är att skanna delar av fotona. Jag är säker på att det finns riktiga pärlor att hitta.

Numera är det förstås digitalt som gäller, men ibland blir det en och annan rulle Tri-X som ligger och väntar i kylskåpet bland kaprisburkar och kaviartuber på det rätta framkallningstillfälle. Om man bara fick tag på en Leica M6 billigt...

För tillfället är jag ordförande i fotografiföreningen Ibis som driver galleriet i stadshuset samt webbplatsen www.galleryibis.com. Efter incidenten med kameran i havet fick jag upp ögonen för konstfoto av alla slag, det är inte alls så flummigt som det låter!

Mitt fotointresse är ändå bredare än så och inriktningarna går lite i vågor. För tillfället är det dokumentärfotografi/gatufoto, "dogmafoto", porträtt och arkitektur/interiör som gäller. Vid sidan av mitt "hederliga arbete" frilansar jag med olika fotouppdrag.

Mina egna alster håller till på min hemsida samt på några fotosajter:
www.vincentwestberg.com
www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=99130

Bloggar sporadiskt på:
www.fotosidan.se/blogs/fyratva/index.htm

Och plåtar bilderna till fruns trädgårdsblogg:
www.tradgard63n.blogspot.com

 

En del bilder jag tagit