pinkgreen

Fotoklubben Knäppisarna

Flickr

Instruktioner för att skapa ett eget konto

Instruktionerna ser många och långa ut, men det är inte så farligt sist och slutligen. I alla steg finns det instruktioner på skärmen (på engelska i och för sig) som är tydliga och klara, läs dem!

1. Registrera dig

Gå till www.flickr.com. Klicka på knappen "Create Your Account".

Steg 1

Nere till höger på sidan som dyker upp hittar du rubriken "Don't have a Yahoo! ID?". Flickr ägs av Yahoo! - därav "Yahoo! ID"-grejen. Klicka på länken "Sign up".

Steg 2

Fyll i formuläret enligt bästa förmåga. Sidan säger till om nåt saknas då du klickar på "Create My Account".

Steg 3

Gratulerar! betyder det där. Ditt Yahoo! ID är (nästan) klart.

Steg 3.1

Innan du klickar på "Continue" kollar du din mailbox. Du får ett mail till den alternativa e-post adressen du uppger i formuläret. I det mailet finns en länk som du ska klicka på för att bekräfta att du är du, och att du vill skapa kontot. En extra liten säkerhetsåtgärd från Yahoos sida.

Steg 3.2

Så här glada blir de på Yahoo! för att du klickar på länken. Men strunta i dem och stäng det här browser fönstret. Ditt Yahoo! ID är klart.

Steg 3.3

Nu kan du klicka på "Continue" i det första browserfönstret.

Steg 3.4

2. Skapa Flickr konto och logga in

Dags att logga in på Flickr. Ditt Yahoo! ID borde vara ifyllt redan, men lösenordet du hittade på i formuläret för några steg sen måste du fyll i. Klicka sen på den lilla knappen "Sign in".

Steg 4

I den här rutan väljer du det namn som syns utåt, det namn/smeknamn som folk ska känna igen dig på. Man kan ju hitta på mer eller mindre smarta namn... Choose wisely!

Steg 5

3. Ladda upp bilder

Hurra! Flickr kontot är klart och du befinner dig nu på din personliga Flickr startsida. Här hamnar du varje gång du i framtiden loggar in på Flickr. Här kan du trycka på länkarna och följa instruktionerna för att ställa in olika saker rörandes ditt Flickr-konto. Men det får du göra på egen hand. Nu laddar vi upp en bild! Gissa var vi ska trycka då?

Steg 5

Inga bonuspoäng om man gissar rätt på var vi ska klicka här...

Steg 5

Se där! En ruta där man får söka reda på de bilder man vill ladda upp. Så här ser rutan ut om man använder Appledatorer. Använder man Windows så ser rutan ut som rutor brukar se ut om man använder Windows.

Steg 5

Bilden du valt syns nu i listan. Klicka på "Add more" om du vill söka reda på och ladda upp ännu en bild. Sen ser du till att "Public" är ikryssat. Om det inte är det kommer dina bilder inte att synas på din knäppissida. Klicka på "Upload Photos and Videos".

Steg 5

En animation visar hur det går med uppladdningen. Under tiden man väntar kan man t.ex. titta på reklamen till höger.

Steg 5

Klart! Och det är bara att hålla med, låt oss lägga till en bildbeskrivning.

Steg 5

Här kan man fylla i lite information om bilderna. Det som kanske är viktigaste är "Title" eftersom det blir bildnamnet som syns ovanför bilden. "DSC_7352.JPG" är ganska tråkigt så hitta gärna på nåt annat. Klicka sen på "Save"

Steg 5

Det är allt! Bilden är nu online för världen att beundra. En sak till! I adressfältet kopierar du den adress som finns där och mailar till Linus. Om du inte har "tryckt på länkarna och följt instruktionerna för att ställa in olika saker rörandes ditt Flickr-konto" så slutar adressen antagligen med en lång rad siffror. Det är ok, kopiera länken och maila iväg den.

Steg 5

Nu är det bara att kolla runt på ditt konto och se vad man kan hitta på med Flickr. Då du fortsätter att ladda upp bilder till Flickr så kommer de 20 senast uppladdade bilderna att automatiskt synas på din knäppissida. Om du så småningom märker att du laddat upp 97 bilder men ändå vill att visssa specifika bilder (inte de senaste 20) syns på knäppissidan, så gör det ett s.k. "Set" som du döper till nåt klurigt, t.ex. "Knäppisbilder". I det set:et lägger du till de 20 bilder du vill visa på knäppissidan och meddelar Linus.

Flickr logo