pinkgreen

Fotoklubben Knäppisarna

Isbjörnens kamp

De starkastes överlevnad med Mireille De la Lez

To 11.2.10 kl. 18.30-21.00 Stjärnhallen

Världsberömda Mireille de la Lez är en svensk naturfotograf som har specialiserat sig på fotografering och film i de polara regionerna. Med mer än tio års erfarenhet från intensivt fältarbete i Arktis har hon samlat ihop unik kunskap om att arbeta i de mest extrema förhållandena. Hennes mål med fotograferingen är inte bara att väcka känslor och underhålla, utan också att visualisera svåra och komplexa frågor och göra dem enklare att förstå. Isolerad på den arktiska tundran, ofta hundratals mil från den närmaste människan, räcker expeditionerna oftast flera månader. En förutsättning för att få riktigt bra bilder är enligt Mireille att man lever i och med naturen och lär känna djurlivet och dess beteende.

Mireilles föreläsning avslöjar den riktiga bilden av isbjörnen, som lever i en värld av is och extrema förhållanden; en frusen värld där den globala uppvärmningen leder till snabba och dramatiska konsekvenser. I en värld fylld av karga berg och väldiga glaciärer får du följa med isbjörnsmamman när hon tar sina nyfödda ungar ut på isen på deras första jakttur. Du får uppleva polarnatten – en tid då månen, stjärnorna och det färgglada norrskenet är de enda källorna till ljus. Du får besöka den ändlösa packisen över Norra ishavet och bevittna dess imponerande djurliv som kämpar för sin överlevnad i den mest extrema miljön på jorden.

Du kommer att färdas till en plats där människan tar ett steg tillbaka och naturen tar över. Mireille kommer att ge dig en visuell berättelse om Arktis, en levande bild av dess natur, djurliv och miljö. Hennes historia är en lovprisning av livet i den mest karga och icke förlåtande världen du kan tänka dig – den värld som ändå är den mest bräckliga och vackra som finns.

Mireille har vunnit många priser och hennes bilder publiceras i media och tidningar över hela världen, såsom National Geographic, Washington Post och GEO. Hennes bok "Värld av is” har publicerats på 9 språk i mer än 40 länder och har hyllats som ett mästerverk. Vi bjuder på kaffe/te och smörgås.

Bokmärke för GPS Idrottsgränd 2
Avgiften 20 €


Välkommen önskar Nykarleby Arbis!

Anders Wingren
www.arbis.fi

Mireille de la Lez

Mireille de la Lez

Mireille de la Lez är 38 år och har många års erfarenhet från intensivt fältarbete i Arktis, och har samlat en unik kunskap om att arbeta med naturbild under de mest extrema förhållandena. Hon arbetar isolerad på den arktiska havsisen, ofta hundratals kilometer från närmaste bebyggelse, och expeditionerna varar vanligtvis flera månader.

Mireilles arbete med bland annat isbjörnen är unikt, där hon med kamerans hjälp under sju år har följt dess dramatiska liv från födsel till död. Mireilles bilder har publicerats i all världens press och hon arbetar på uppdrag av tidningar som National Geographic. Hennes bok Värld av is som publicerats på 10 språk i mer än 20 länder har tagit världen med storm.

Nova Photo Media ›
Mireilles Wild Wonders blogg ›