pinkgreen

Fotoklubben Knäppisarna

Klass A, svartvita pappersbilder


Hedersomnämnande

Lavrenti - Jonas Bergqvist

Porträttpersonens skevning ger ett effektfullt intryck. Hans små brister i utseendet (för lite skjorta, översta knappen uppknäppt, slipåsen slarvigt knuten) gör bilden intressantare. Bildens skärpa mycket god. Bakgrunden effektfull med sifforona som ser ut att gå in genom ena örat och ut genom det andra.

 

Valda till utställningen

Liide - Jonas Bergqvist

Tystnad - Jonas Bergqvist

Det glömda huset - Christoffer Björklund

 

Klass B, färgpappersbilder


Hedersomnämnande

Hemma - Johan Kajan

Tekniskt sett ett svårt motiv som fotografen dock har bemästrat skickligt. Bilden har en mycket fin stämning där trygghet och känslan av eget hem ställs mot universums oändlighet. De ljusa partier mitten av bilden fungerar som effektivt blickfång. Stjärnhimlen innehåller många färger som framträder först då man granskar bilden mer i detalj. Bilden borde egentligen presenteras i ett klart större format. Den var nu på gränsen av dert tillåtna i tävlingen.

 

Klass C, digitala naturbilder


Hedersomnämnande

Du din jävel... - Benny West

En häftig situationsbild tagen vid rätt tidpunkt och på rätt plats. Mycket fin komposition, ögonkontakten mellan fåglarna är effektfull. Ett litet minus är ändå att korpens huvud inte är helt skarpt.

Stormvarning - Johan Kajàn

En bild som effektivt fångar naturens dramatik. Fina kontraster mellan svart och vitt och mellan grönskiftningen i vattnet och himlens orange färg. En naturlig ledlinje fångar effektivt betraktarens blick. Vid en närmare betraktelse duker allt fler intressanta detaljer och nyanser upp.

 

Valda till utställningen

Stirret - Jonas Bergqvist

Grågåsens morgondopp - Tuija Warén

Morning Sun - Jens Lax

 

Septemberkväll på Söderfjärden - Lilian Bäckman

 

Klass D, ungdom

På grund av det låga antalet tävlingsbidrag och deras överlag inte särskilt höga standard ansåg vi inte kunne dela ut några hedersomnämnanden. Vi valde i stället att ge korta konstruktiva kommentarer till samtliga bidrag.


Sjömansdrömmar - Amanda Ehn

Bojen till vänster drar blicken till sig oavsiktligt (men pojken kanske väntar på att en båt ska lägga till...). Horisonten är något lågt placerad, men å andra sidan får de effektfulla molnen på himlen nu mer utrymme (de kunde dock getts mera kontrast i efterbehandlingen).

 


Share |

Domare: Kamera-67

Bjarne Backman
Tom Fors
Peter Fransonen
Niklas Montonen
Magnus Östman