pinkgreen

Fotoklubben Knäppisarna

Projekt Vörå

Oravais, Maxmo och Vörå blir Vörå kommun

Som kanske de flesta redan vet och kanske följt med på nyheterna så kommer Vörå-Maxmo kommun slås ihop med Oravais efter årsskiftet och bilda storkommunen Vörå. Till kommunsammanslagningen kommer de att satsa på en helt ny hemsida och det är till den de har frågat oss Knäppisar om hjälp till att skaffa helt nya bilder från den nya kommunen.

Detta är inget som kommer att göras på en dag utan de vill samla på sig bilder från alla årstider till ett litet nytt bildarkiv. Vårt mål är att nu först ta lite "grund" bilder som de kan börja använda och senare om vi passerar eller besöker kommunen, hittar nått nytt intressant, så fotar vi och fyller på bildbanken allt efter som.


Det som de nu vill ha är bilder av:

Att tänka på är att:
För uppdraget kommer kommunen att betala ut ett bidrag till våran klubb! Även i fortsättningen om vi levererar mer bilder!

Eftersom detta är utspritt på ett ganska stort område har vi delat in Er Knäppisar i lite grupper för att inte alla skall behöva åka till t.ex. Vörå kyrka och fota. Har gjort två stycken "gruppledare", "sammankallare"/grupp som får komma överens om när och hur ni åker till de platser som ni fått. Självklart får man fota såna objekt som inte tillhör ens egen grupp, det är fritt!

Tanken är att när ni åker ut och fotar att ni kan samåka och att man fyller så få bilar som möjligt. Det är ju säkert inte det passar för alla att komma med, men vill man fylla upp bilen och kanske ha lite mer trevligt sällskap, så kan man ju alltid skicka ut ett mail till alla Knäppisar och berätta om när ni är på väg och vart och hur många som ev finns plats för i bilen. Då kan ju nån annan som är intresserad svara och komma med.

Möjlighet är också att vi tar och bestämmer en dag som vi alla kan åka ut till "våra" objekt och att vi senare samlas vid nått visst ställe för att träffas och kanske dricka kaffe eller nått.Grupperna

1. "Gruppledare" Håkan Wikström och Bengt Svahn
Josefin Torrkulla, Thomas Björkqvist, Maria Haglund, Johan Strand, Stefan Höstman, Nina Nabb, Ossian Westlin

2. "Gruppledare" Johan Geisor och Matias Snellmann
Benny West, Eva Åstrand, Jannike Back, Linda Kekäläinen, Emma Buss

3. "Gruppledare" Marita Gleisner och Johan Hagström
Jonna Hagström, Camilla Nordblad, Inger Nykvist, Jonas Bergkvist, Michael Rosenback,Marco Nordblad

4. "Gruppledare" Lilian Bäckman och Frej Holtti
Birgitta Holtti, Sonja Onnela, Göran Sten, Tuija Warén, Pentti Pohjonen, Greger Cederberg

5. "Gruppledare" Jens Lax och Patrik Forth
Johan Kajan, Björn Stenback, Katarina Heikius, Johanna Karhulahti, Magnus Nordström

6. "Gruppledare" Christoffer Björklund och Brita Lithén
Ulrika Lithén, Yvonne Lithén, Linus Lindholm, Kaj Ekman, Fredrik Råholm
Om ni inte hittar eller vet var objekten finns är det bara kontakta Jens Lax för en beskrivning. Jens har kartor som han kan skicka på mail om det behövs. Tag sen med bilderna när de är färdigt redigerade och namnsatta på t.ex. en minnessticka till månadsträffarna (eller gå in med dem till Johan på Fotocenter) så kan vi spara och lagra dem på samma plats.


Lycka till!

önskar Jens Lax, projektledare


Ladda ner PDF-fil med noggrannare information.